| Učilnica napojev | |
|
+5Jayden Mercury Clearwater Virginia Waldorf Amber Lily Black LeeAnne Sapphire Mike Cornelius Snake 9 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 11, 2009 4:11 pm | |
| Alice je prišla nazaj v učilnico ter napisala na tablo sestavine za naslednji napoj.
Šumeča Sloma Sestavine: -Prašek severnokorejskega zvitorepa -3jedilne žlice joda -žlička vode -sol Potek: V zelo majhen kotel damo NAJPREJ jod in vodo.Mešamo približno pet sekund.Nato ob mešanju počasi stresemo celo vrečko praška severnokorejskega zvitorepa.To pustimo stati en dan,nato posolimo.Zavremo na odprtem ognju in zlijemo v lonec,ki nam bo služil za letno shranjevanje tega napoja.
Nato je pod besedilo pripisala še: Pridem kmalu. Da se ne bi lotili delati napoja brez mene! Ko je končala se je obrnila in odšla u kabinet. |
|
| |
Amber Lily Black The most important person
Žival : Modro srebrn feniks Minno Palica : vrba, 29 cm, zmajevkin krempelj Število prispevkov : 1396 Birthday : 08/11/1996 Kraj : Bradavičarka
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Sep 12, 2009 4:13 am | |
| Amber je prišla v učilnico, kjer so bile na tabli že napisane sestavine. Ker je spodaj pisalo, da ga ne smejo variti preden se vrne profesorica, je sedla in med čakanjem pripravila vse sestavine za napoj. Ko je končala je skomignila z rameni in se potopila v svoje misli. | |
|
| |
Mike Cornelius Snake Drznvraan
Žival : Feniks Fiki - umrl. Palica : Zlomljen kos lesa.... Število prispevkov : 934 Birthday : 13/12/1997 Kraj : Bradavičarka
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Sep 12, 2009 4:26 am | |
| Mike je s predsej sklonjejno glavo prikorakal v učilnico. Hladno je dvignil levo obrv in prebral napis na tabli. Pripravil je vse setavine in se napol vrgel na svoj stol pri čem je šele zdaj opazil amber. V zadregi je izdavil le: "Hoj... kako si kaj?" | |
|
| |
Žival : Modro srebrn feniks Minno Palica : vrba, 29 cm, zmajevkin krempelj Število prispevkov : 1396 Birthday : 08/11/1996 Kraj : Bradavičarka
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Sep 12, 2009 5:27 am | |
| "Gre..." je odvrnila Amber in premerila njegov obraz. "Je kaj narobe?" je previdno vprašala. Ni se ji zdel pretirano dobre volje. Le zakaj? Se mu samo ni dalo k pouku, ali je kaj bolj resnega? In ali mi bo sploh hotel povedati? se je spraševala. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 7:52 am | |
| Alice je živčno pridrvela v učilnico. Plašč je imela umazan od blata. Usedla se je in z ostrim glasom uprašala:"Kje so ostali?" Nato je prisiljeno spremenila glas ter rekla:"Saj je vseeno. Pripravite kotle in začnite." je rekla ter s palico pomahala k omaram, da so se odprle. Nato je stala pri katedru ter opazovala učence. |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 7:57 am | |
| Kaj se je pa njej zgodilo? je bila prva stvar, katero je Amber pomislila. Potem pa je začela z napojem. V kotlu je zmešala jod in vodo in premešala. Medtem je stresla v kotel prašek in se ozrla k učiteljici. Dvignila je roko. "Em, piše, da moramo počakati en dan. Ali to pomeni, da bomo nadaljevali jutri?" je vprašala.
((welcome back, kje si pa bla?! xD)) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 8:04 am | |
| "Seveda, drugače ne bo prav zvarjen." ji je rekla
(uh... ne sprašuj... šola, šola, šola :S:S:S) |
|
| |
Žival : Feniks Fiki - umrl. Palica : Zlomljen kos lesa.... Število prispevkov : 934 Birthday : 13/12/1997 Kraj : Bradavičarka
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 8:08 am | |
| Mike je prebral: Šumeča Sloma
Sestavine: -Prašek severnokorejskega zvitorepa -3jedilne žlice joda -žlička vode -sol Potek: V zelo majhen kotel damo NAJPREJ jod in vodo.Mešamo približno pet sekund.Nato ob mešanju počasi stresemo celo vrečko praška severnokorejskega zvitorepa.To pustimo stati en dan,nato posolimo.Zavremo na odprtem ognju in zlijemo v lonec,ki nam bo služil za letno shranjevanje tega napoja. Mike je s še vedno sklonjeno glavo sedel pri mizi in počasi je iz žepa potegnil palico. Dejal je: "Accio sestavine Šumeče Slome." Zgodile se ni nič. Jezno je vstal in ponovil vrok. Počasi so se mu približale sestavine. Vzel je najbljižji kotel, ki je bil na srečo majhen. Vzel je jedilno žlico in iz skodele joda začel premeščati v kotel to raztopino. Dodal je malo mlačne vode. Z jedilno žlico je mešal. Med mešanjem je z urokom odprl vrečko severnokorejskega zvitorepa. Ko je končal 5 sekundno normo ni odnehal, pač pa je z lveico prijel vrečko severnokorejskega zvitorepa in srebrnkast prašek postopoma vsipaval v kotel. Ko bi moral čakati en dan je v kotelj usmeril palico in zelo nerazumno mrmral: "Danus Minitis persikas, Danus Minitis Persikas, Danus minitis Persikas. Počakal je minuto in predsej klavrno, a rahlo veselo Dvignil roko češ: "Konec sem..." | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 8:20 am | |
| Alice je prišla do obeh učencev ter pogledala kotle:"Tako smo zaključili uro." je rekla ter poskušala skriti madež na plašču. |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 8:30 am | |
| Amber je prikimala. Toda opazila je, da je nekaj hudo narobe. "Je vse v redu, profesorica?" je vprašala in jo motrila, ne da bi umaknila pogled z njenega obraza. Hmm, kako nenavadno... Saj ne da bi se kaj vtikala, ampak mogoče lahko kaj pomagamo...
((Tri vrstice je treba napisat...)) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 8:36 am | |
| Joj, sem vedela da se ne bi smela tako ičitno obnašati si je mislila Alice. "Vse je v redu Amber" ji je rekla. Šla je za mizo in privlekla na plan nekaj listov. Pogledala je učenca ter jima živčno rekla:"Lahko zapustita razred. Ure je konec." Ko je sama sebe slišala s kakšnim tonom je to rekla učencema je nadaljevala:"Moram popraviti neke zapiske. Sem v zaostanku zato sem tako živčna. Upam da mi ne zamirita."
(vem... :S sory.... grem pisat ang spis... pridem kadar pridem) |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Sep 18, 2009 8:40 am | |
| Amber je negotovo pokimala. Če ne želi, potem ne želi povedati. Ne bom drezala, bo že sama uredila. se je odločila in spravila stvari v torbo. Še zadnjič je pogledala proti profesorici, skomignila z rameni in odšla iz učilnice s previdnim: "Nasvidenje..." | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Sep 19, 2009 4:25 am | |
| Miku so bile ustnice še vedno povezane v ravno črto in opazil je, da učiteljica ni nič boljše volje kot on. Vstal je s stola in počasi odkorakal skozi vrata. Med vrati je še enkrat ošinil napoj in učiteljico. Zopet se je obrnil in se odpravil naprej. | |
|
| |
LeeAnne Sapphire Gryfondom
Žival : Svetlo vijoličen in bel Fenik Fowl Palica : Vrba, feniksovo pero Število prispevkov : 201
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Sep 19, 2009 8:58 am | |
| Anne je pritekla v učilnico-zadnja. N hitro brez sape se je začela opravičevati učiteljici in ni in ni nehala. Ko se je končno usedla nazaj na klop je začela hitro variti napoj. Ni in ni mogla vrjeti koliko je že zamudila, zato je hitro delala čeprav je bila presenečena, da ji je šlo vse tako zelo po maslu. No, ja mogoče ne maslu, temveč marmelati saj se ji je sem ter tja ustavilo. Ravno ko je svoj napoj zlila v epruveto je zazvonilo. Ure je bilo konec pred je lahko na to pomislila. Bila je strašno slabe volje ker je zamudila pouk. ((oprostite, sm sem bla odsotna )) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Sep 19, 2009 10:50 am | |
| "Nasvidenje." je rekla učencema. Želela se je posvetiti spisom, ko je v učilnico prišla še ena učenka. "Nič hudega, da si zamudila. Pri nas nimamo dnevnikov, za vpise, kot na bunkeljskih šolah." ji je z nasmeškom rekla. Njena slaba volja se je prelevila u dobro. Nič več ni buila zamorjena ali živčna. Ni jo zanimalo, če Anne vidi madež na plašču ali ne. Ustala je in se pomaknila bližje učenki, da bi videla, kako bo zvarila napoj. Želela je nekaj pripomniti, ko je zazvonilo. Rekla ji je še:"Epruveto daj meni, jo bom jaz pospravila do jutri. Sedaj pa lahko greš. Vendar naslednjič pridi bolj točno."
(ni panike) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Okt 02, 2009 9:49 am | |
| In spet je napočila moja ura. Si je mislila Alice ko je v razredu pripravljala kaj bodo učenci delali to uro. Odločila se je, da jih bo ov enjevala. Še vedno se ni mogla odločiti, keri napoj jim bi dala za napraviti. "Mogoče pa jim bi dala kar oba." si je zamrmrala. S palico je zamagnila proti omaram. Nato je šla in začela brskati po sestavinah. Le kje se nahaja? Se je spraševala. Ugotovila je, da nima več govnačev, hročev za napoj. Zaprla je omare in odvihrala v gozd. Prišla je do vrat, se obrnila ter pokimala proti mizi. Njen zmaj je poletel ter čakal na učence. Sama pa se je hitro odpravila v gozd.
[enu upr... malce neumnu... kaj tele živali lhku govorijo] |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Okt 02, 2009 10:01 am | |
| Mike je prišel v razred. "Dober dan, učite..... Zmaj!" Mike se mu je pribljižal. Vedel je, da se mu ne bo nič zgodilo, saj je tudi sam zmaj, no vsaj njegov mag je zmaj. Stopil je do kotlja in ga položil na mizo. Iz žepa je potegnil nož, da bi sesekljal malo Kraterskega soknika, ki ga je imel s sabo. Napravil si je slasten maslenušek, a proti tistemu v Meryascoveeni se ni mogel primerjati. Počistil je kotel in počakal na ostale. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Okt 02, 2009 10:24 am | |
| Privrtela se je na sredo učilnice, z nasmeškom ker ima govnače. Ni opazila, da je že nekdo v učilnici, saj je takoj planila proti omaram. Med hojo si jih je že s palico odprla. Govnače je dala na polico, ter začela še enkrat pregledovati, če ji kakšna sestavina manjka. Kar naenkrat ji je zmaj priletel na ramo. Obrnila se je proti klopem in tam opazila da sedi Mike. "Zdravo" mu je rekla. "Nisem si mislila, da bo kdo že tako zgodaj prišel. Saj še ni zvonilo. Ali je?" je zmedeno uprašala, saj ni vedela, koliko časa se je zadrževala v gozdu. |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Okt 02, 2009 10:28 am | |
| Mike je odprl usta a je namesto njega odgovoril šolski zvonec. Mike se je zakrohotal in dejal: "Je!" Pospravil je nož, a je vedel, da ga bo še potreboval. Nato je dvignil roko in vprašal: "Učiteljica, katere napoje bomo pa delali danes?!" Mike je pospravil skupek zvezanih pergamentov, celih popisanih s črnilom in pripravil novega, da bi si napisal sestavine. | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Okt 02, 2009 10:51 am | |
| Amber je pridrvela v učilnico točno, ko je zazvonilo. Uff, hvala moji vampirski hitrosti! je pomislila in sedla poleg Mika. "Dober dan." Eeem, morala bi biti vsaj malo zadihana, pretekla sem celo Bradavičarko! se je opomnila in brž začela dihati, kot bi bila zasopla. Nasmehnila se je Miku. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Pet Okt 02, 2009 4:22 pm | |
| Uh jaz pa sm si mislila da sem že pozna. Naslonila se je na mizo ter rekla:"Mislila sem, da bi vas ocenila, vednar si samo ti tukaj zato ne vem..." Slišala je, da je prišel nekdo v razred. Ozrla se je in videla Amber. "Živijo,"ji je rekla."Naj še tebi povem. Danes vas mislim ocenjevati." je nadaljevala. Nato ju je uprašala:"Ali mogoče vesta kje je Annie?" Zadnič je rekla da bo poskušala biti točna. Se mi zdi. Ah, mogoče pa jo je kaj zadržalo. Če ne drugače bo morala priti popoldne k meni, da mi pokaže svoje znanje. No, pripravita si kotle, da bomo začeli. Jim je rekla, ter poskušala zavlačevati. |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Okt 03, 2009 1:39 am | |
| Mike je na mizi že imel kotel. Pomignil je učiteljici, da je pripravljen. Ozrl se je proti Amber in ji rekel po tiho: "Ocenjevanje..." Nato je odgovoril še na učiteljičino vprašanje: "Ne, Anne nisem videl že od včeraj, ko smo igrali quiddich." Obrnil se je k Amber: "Si jo ti kje videla?" | |
|
| |
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Sob Okt 03, 2009 8:37 am | |
| Amber je pripravila kotel in bila malo živčna zaradi ocenjevanja. Na vprašanje o Anne je odgovorila: "Ne vem, tudi jaz je nisem videla. Pa saj bo gotovo prišla." Skomignila je z rameni in na hitro pogledala proti vratom. Potem se je obrnila nazaj h kotlu in upala, da zna dovolj za dobro oceno. | |
|
| |
Virginia Waldorf Gryfondom
Žival : sova in tiger Rocky Palica : samorogova dlaka, 29 cm, vrba Število prispevkov : 224 Birthday : 27/03/1998
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Ned Okt 11, 2009 10:19 am | |
| Loryna je tiho prišla v razred in se opravičila, ker je zamudila. "Sem Loryna Malfoy, Gryfondom" se je predstavila. Sedla je v klop in se razgledala po učilnici. "Kaj sploh delamo?" je vprašala in vprašujoče gledala po razredu. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev Ned Okt 11, 2009 1:29 pm | |
| Alice se je ozrla k učenki in ji rekla:"Pozdravljena v razredu napojev. Sema Alice Rosalie Brown. Sedaj bomo začeli z ocenjevanjem. Vendar ker si nova te ne bomo še ocenili." Pokazala ji je na omare ter rekla: "tukaj imamo pospravljene vse sestavine. Tudi kotle. Ko smo že pri tem, ali ga imaš?" Nato je pogledala v smeri, kjer sta bila Amber in Mike. Ko je videla da imata oba pripravljene kotle jima je še rekla:"Odločila sem se, da bosta delala 2 napoja. Najboljše je, da se lotimo." Obrnila se je in z palico zamahnila proti tabli. Napisalo se je: Bistripoj Sestavine: Govnači, ingver in žolč pasavca. Navodila: Zdrobi hrošče govnače v prah, na tanko nareži ingver in vse vsuj v kotel, nato dodaj žolč pasavca. (Ta napoj te naredi bolj domiselnega, zabavnega in pametnega.)
Napoj zaspancev Za napoj potrebuješ: ~ 1 mg zaspanca gozdne vile ~ 2 ušesni dlaki črnih mačk ~ 1 mušje srce ~ 3 sesekljane vejice robidevja ~ 3 dl kristalne vode
Kotliček segrejemo na približno vreliščno temp. in počasi vlivamo vanj kristalno vodo. Seveda se bo pričelo kaditi vendar nič hudega. Tako je prav! Ko zlijemo vso kristalno vodo, dodamo mušje srce, ki ga predhodno razpolovimo. V vodo, ki je še ostala v kotličku, ga previdno položimo na sredino in pazimo, da se ne opečemo. Voda je hudo vroča! Ko se voda v kotlu nekoliko dvigne in postane rjavkasta dodamo ušesne dlake in sesekljane vejice. Vse skupaj mešamo v smeri urinega kazalca počasi in največ deset obratov. Nič več! Lahko kakšnega manj, vendar najbolje kar deset. Kotel odstavimo z ognja in pustimo 10 minut, da se ohladi. Nato dodamo še zapančke gozdne vile in trikrat pomešamo v kontra smeri urinega kazalca. Ko je to storjeno pustimo napoj čez noč na prepihu. Do drugega dne mora voda biti nekako zelenkasta.
Ko se napoj dodaja v tekočino seveda ta prevzame svojo barvo, zato moramo paziti, če že hočemu nekomu podtakniti ta napoj, da je pijača temnejše barve, da napoj ne prevzame svoje barve.
[pa da bo bolj zanimivo... naj kkšn se ustraši tiste pare .. pa naj polije... al pa kaj takega. ] [aja... pa fuuul opište kku ste ga nardili... ] |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Učilnica napojev | |
| |
|
| |
| Učilnica napojev | |
|