...
 
KazaloPortalIščiRegistriraj sePrijava

Share
 

 Lepopis in pivnik

Go down 
AvtorSporočilo
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeČet Jul 30, 2009 7:43 am

Lepopis in pivnik. V trgovini se kar tre knjig in komajda lahko kam stopiš, ne da bi prevrnil kakšen kup debelih bukvic. Tukaj najdeš vse potrbne knjige za šolanje in še kaj druga. Neverjetno, tudi tisti, ki ne marajo knjig in branja si ponavadi ne morejo kaj, da ne bi kupili kakšne knjige več kot je potrebno.
Nazaj na vrh Go down
Amber Lily Black
The most important person
The most important person
Amber Lily Black

Žival : Modro srebrn feniks Minno
Palica : vrba, 29 cm, zmajevkin krempelj
Število prispevkov : 1396
Birthday : 08/11/1996
Kraj : Bradavičarka

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeTor Avg 18, 2009 5:52 am

Amber je vstopila tudi v to trgovino. Pregledala je police in kupila paket učbenikov za prvi letnik. Nato se je napotila k peresom in črnilom. Nenadoma se je nekdo zaletel vanjo, da jo je vrglo proti polici s črnili. Pol jih je popadalo s police in se razletelo na majhne koščke. Črnilo je brizgnilo v vse smeri in Amber je z grozo v očeh ugotovila, da jo je tudi njena nova bela majica pošteno skupila. Jezno se je obrnila k majhnemu fantu, ki bo očino tudi šel v prvi letnik. "Ti idiot!" je planilo iz Amber. "Kako moreš?! Glej mojo novo majico! Glej moje hlače! In poglej vsa ta razbita črnila! In plačati jih bom morala jaz, kaj?!" Fant se je prestrašeno umaknil za korak. "Ne... žal mi je..." je zamencal. "Žal ti je?! Žal ti je?! To ne pomaga, se ti ne zdi? Moja majica bo ostala umazana in črnila bodo ostala razbita, tudi če je tebi žal!" je kričala. Kako si drzne! "Saj... saj bom jaz plačal črnila..." je zajecljal. "Pa moja oblačila?!" "No, ne vem..." "NE VEŠ?!" Amber je zdaj že dobesedno rjovela. "Izroči denar, ti podli smrkavec! A ti sploh veš, kako draga je bila ta majica?!!" "Ne..." "SEVEDA NE, CEPEC! Pa ti jaz povem: 68 guldov! 68 GULDOV!" "Ampak, saj nisem jaz kriv!" "Da nisi ti kriv?! Kdo pa?!" ga je nadrla Amber. "Kaj se dogaja tukaj?" se je zaslišal miren glas. Amber se je zasukala in pred njo je stala prodajalka. "Tale ritotrobi zaribanec me je porinil v polico in zdaj so uničena tako črnila, kot moja oblačila." je poskušala Amber umiriti svoj glas. "Nič hudega." je pomirjujoče rekla prodajalka. "Črnila bom že jaz popravila. Steklaris!" je zamahnila s palico in črnilo je šinilo v posodice, ki so se v trenutku popravile. "In to?!" je zadirčno vprašala Amber in pokazala na majico. "Tudi to se da urediti. Čistos!" In s palico je ustrežjivo posrkala vse madeže na Amberini majici. "Dobro." je zamrmrala Amber. Potem je plačala vse nakupljeno in zasikala fantu: "Spravi se s poti!" Zasukala se je na petah in odšla, v mislih pa je kovala načrte, kaj vse bi lahko naredila s takimi mulci.

------------------------
Amber Lily Black
4. letnik ~ Spolzgad
Vampirka


Lepopis in pivnik Untitled-3
Nazaj na vrh Go down
http://bradavicarka-rpg.omgforum.net
Mike Cornelius Snake
Drznvraan
Drznvraan
Mike Cornelius Snake

Žival : Feniks Fiki - umrl.
Palica : Zlomljen kos lesa....
Število prispevkov : 934
Birthday : 13/12/1997
Kraj : Bradavičarka

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePon Avg 31, 2009 3:40 am

Mike je prišel v trgovino po kateri so tekali mulčki, pa tudi njegovi vrstniki. Zavil je z očmi in odšel do knjig. Kupil je paket za prvi letnik in pergamentne zvezke, vse po negovem okusu. Kupil je tudi pero in črnilo. Ni se branil tudi raznih dodatkov. Stopil je do pulta in plačal. Mudilo se mu je na bradavičarko zato je stopil iz trgovine in se udejanil v šolo.
Nazaj na vrh Go down
LeeAnne Sapphire
Gryfondom
Gryfondom
LeeAnne Sapphire

Žival : Svetlo vijoličen in bel Fenik Fowl
Palica : Vrba, feniksovo pero
Število prispevkov : 201

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePon Avg 31, 2009 4:08 am

Hitro je kupila paket za prvi letnik. Na hitro je pregledala knjige na policah ter si izbrala tisto, ki ji je najbolj padla oči. 'Bitja, ki ti vzamejo sapo'. na naslovnici so bili prkazani nekakšni duhovi, le da so imeli črne plašče. Okoli njih je bil sam led. Pod njimi je pisalo: 'morakvarji.' Kupila je še to knjigo, ter peresa in pergamente, nato pa odšla.
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePet Sep 25, 2009 6:52 am

Luciane in njena sestrica sta vstopili in poiskali mamo in očeta. Ko sta prišli do njiju je Luciane nedolžno pogledala in pokazala palico:"Bukovina, zmajeva srčna struna, 30cm." Mama se je nasmehnila in rekla:"Lepo, koliko si plačala?" Luciane je odgovorila:"7guldov, deset firičev." Kamlu za tem so prišli na vrsto in mama je naročila:"Komplet za prvi letnik, naša mala bo šla na Bradavičarko." Mislim da mi bodo oči padle iz jamic od zavijanja je pomislila Luciane. Zasmejala se je in hkrati zavila z očmi. Mama jo je začudeno pogledala. "Še oči mi bodo padle iz jamic od zavijanja z njimi je rekla." Takrat se je zasmejala cela družina, prodajalka pa jim je v roke potisnila komplet za prvi letnik. Mama je plačaala, in skozi trgovino so šli do izhoda, tam pa izstopili.
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePon Okt 12, 2009 9:15 am

Še zadnja stvar katero morem postoriti preden se odpravim na bradavičarko si je mislil.
Vstopil je v veličastno trgovino, katera je bila posuta z knjigami, odšel je do prodajalca in mu naročil če bi lahko dobil vse potrebščine za 1.letnik na bradavičarki.
Ni rabim dolgo čakati kajti prodajalec je točno vedel kje se nahaja katera knjiga saj so bile le te za prvi letnik najbolj prodane v zadnjih letih, dobil je svoj komplet, plačal 70 guldov ¨zelo drag si postal, kaj če bi cene malo znižal?¨ga je ogovoril, ter se odpravil proti bradavičarki.
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeTor Dec 29, 2009 10:57 am

Mary Jane stopi v prodajalno. Malce se razgleda potem pa stopi k prodajalki. "Paket za 1. letnik in nekaj peres, prosim." "Še kaj?" jo vpraša prodajalka. "Ne hvala" ji odvrne. "To bo stalo 35 guldov" ji hitro pove prodajalka. Ko plača vzeme stvari ki jih je kupila in se odpravi k izuhodu iz prodajalne. Naenkrat priteče deček in se zaleti vanjo. Mary Jane pade in vse stvari treščijo na tla. Deček se ji opraviči in ji pomaga pobrati stvari. Ko pobereta stvari se Mary Jane hitro odpravi iz prodajalne.
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeTor Jan 12, 2010 12:12 pm

Anna je vstopila in odhitela k prodajalnomu pultu."Dober dan, kupila bi komplet za 1.letnik in ko sem vstopila v trgovino sem videla knjogo Magični Uroki tudi tisto bi kupila". "Izvoli" ji je prodajalka dala velik kup različnih knjig. Ko je plačala je vzela knjige in se odpravila iz trgovine.
Nazaj na vrh Go down
Eve Snape-Evans
Spolzgad
Spolzgad
Eve Snape-Evans

Žival : črna mačka Bella
Palica : Tisovina, feniksovo pero, 32 cm.
Število prispevkov : 53
Birthday : 18/03/1995
Kraj : Anglija

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeSob Jan 23, 2010 12:47 pm

Eve je vstopila in oči so ji zasijale. Nagrabila je kup knjig, ki jih je izbrala za branje v prostem času, nato pa nabrala učbenike za šolo in ostale potrebščine. Ni se ozirala po drugih čarovnikih. Tiste, ki pa so buljili vanjo, je mrko pogledala in jim pokazala snežno bele zobe. V trenutku so se obrnili stran. Eve je plačala in odvihrala ven. Za njo se je vil prekrasen vonj po vrtnicah.
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePon Feb 08, 2010 5:39 am

Lissa je vstopila. Odšla je k pultu. "Kaj bi rada?" je vprašala prodajalka. "Rada bi komplet za prvi letnik" je rekla Lissa. Prodajalka se ji je nasmehnila. "Izvoli tukaj imaš" je rekla in na mizo položila veliko knjig. Lissa si je na hitro ogledala knjige. Nato je plačala se zahvalila prodajalki ter odšla.
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostLepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePet Feb 19, 2010 12:54 am

Vanessa je vstopila. Ni pozdravila. "Rada bi paket za 1.letnik, pergament in dva pisala! Skoraj bi pozabila hočem še knjigi Barry Trotter in Suženj prstanov!" je osorno zahtevala Vanessa. Prodajalka se ji je nasmehnila. Vanessa pa jo je jezno pogledala. Kako se upa smejati, si je mislila Vanessa. "To bo 13 srpcev!" je rekla prodajalka. Vanessa ji je denar potisnila v roko in jo jezno pogledala. Vzela je stvari in si jih dala v nahrbtnik, katerega je obdala z urokom nezaznavnega raztezka. Jezno je zaprla vrata in se odpravila po zadnjih opravkih.
Nazaj na vrh Go down
Clarissa Wolff
Spolzgad
Spolzgad
Clarissa Wolff

Žival : Mucka Lily, volčji mladič Rain, feniks Ell in mucek Nym.
Palica : Hrast, vampirjev zob 29 cm.
Število prispevkov : 50
Birthday : 19/05/1995
Kraj : Bradavičarka

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeTor Apr 13, 2010 4:53 am

Clarissa je vstopila. "Dober dan" je tiho zamrmrala. "Kaj želita?" je z visokim glasom vprašal prodajalec. "Rada bi paket za 1. letnik" je rekla Clarissa. Prodajalec je odšel. Ko je Clarissa, kar nekaj časa stala tam je postala nestrpna. Kje pa hodi toliko časa? se je vprašala v mislih. Čez nekaj minut se je prodalec vrnil. V rokah je držal komplet za prvi letnik. Dal ga je Clarissi. "Bi rada še kaj?" jo je vprašal. "Ne" je ošabno odgovorila Clarissa. "Nekaj ste pozabili" je rekel prodajalec. "Kaj?" je vprašala Clarissa. "Pozabili ste nasmeh" je rekel prodajalec in se široko nasmehnil, in vsem pokazal svoje bele zobe. Clarissa je plačala in brez pozdrava odšla.
Nazaj na vrh Go down
Hayley Jane Weasley
Gryfondom
Gryfondom
Hayley Jane Weasley

Žival : snežna sova Rowling
Palica : Ebenovina s feniksovim peresom, 26 cm, dovolj ubogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 79
Kraj : Bradavičarka(Jazbina in/ali Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimePet Okt 01, 2010 1:22 pm

Po mučnem dnevu nakupovanja, sta Charlie in Hayley zadnjič zavila v trgovino. Bila sta založena z mogočnimi paketi. Vstopila sta v Lepopis in Pivnik. V njem se je kar trlo ljudi, za razliko od prodajalne plaščev madam Malkin. Stopila sta do pulta, kjer je prodajalec zadihan pozdravil. "Dober dan," sta v en glas odzdravila čarovnika. "Kako lahko pomagam?" je vprašal gospod, že malo manj zadihan. "Vse potrebne knjige za 1.letnik, črnila in peresa, ter pergamentne zvitke. Izbrala pa bom tudi dve knjigi," je živahno odgovorila Hayley, kljub "napornemu" dnevu. "Takoj dobiš vse potrebno," je rekel prodajalec in že ga ni bilo. Ta čas je Hayley zbrala dve knjigi - Vse o quidditchu in pa Zgodovino Bradavičarke. Knjigi sta bili debeli in Charlie, ki je v kotu stal z vsemi paketi v rokah, jo je samo začudeno pogledal. Mlada čarovnica mu je samo vrnila pogled - saj veš, da rada berem. Težki bukvi je prinesla do pulta. Prodajalec je vse zračunal in zopet je Charlie povlekel iz žepa mošnjiček in plačal. Zahvalila sta se in odšla iz trgovine. Počasi s težkimi paketi, sta se odpravila v Jazbino.
Nazaj na vrh Go down
Samantha Bond

Samantha Bond

Žival : Maček Ulr, netopir Bee, pigmejček Leo
Palica : Bukovina, zob najsmrtonosnejše kače, neubogljiva, zelo močna,23 cm
Število prispevkov : 18
Kraj : Lonndon

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Okt 24, 2010 12:53 am

Samantha je zadihana pritekla v trgovino. Opazila je neko dekle in zaželela si je, da bi jo spoznala. Toda pred njo so bili pomenbnejši opravki. Vzela je paket knjig za prvi letnik in pargamente. S pogledom je oplazila peresa in izbrala plonkarskega in dva navadna. Izbrala je še črnilo in knjigo o quiditchu. Ko ji je prodajalka povedala, da skupaj stane 70 guldov je zaječala in nato plačala. Ojoj! Samo 50 guldov še imam! nočem več nazaj v Gringot! Hahaha!=)
Prodajalka ji je predala pakat. Samantha se je začudila nad težo. Nato je karseda hitro zapustila trgovino saj so jo zunaj čakale njene živali.
Nazaj na vrh Go down
Hayley Jane Weasley
Gryfondom
Gryfondom
Hayley Jane Weasley

Žival : snežna sova Rowling
Palica : Ebenovina s feniksovim peresom, 26 cm, dovolj ubogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 79
Kraj : Bradavičarka(Jazbina in/ali Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeSob Okt 30, 2010 10:34 am

Mike Cornelius Snake je napisal/a:
Mike je prišel v trgovino po kateri so tekali mulčki, pa tudi njegovi vrstniki. Zavil je z očmi in odšel do knjig. Kupil je paket za prvi letnik in pergamentne zvezke, vse po negovem okusu. Kupil je tudi pero in črnilo. Ni se branil tudi raznih dodatkov. Stopil je do pulta in plačal. Mudilo se mu je na bradavičarko zato je stopil iz trgovine in se udejanil v šolo.

Si pozabil, da se na Bradavičarko NE MOREŠ IZDEJANITI! Čeprav si veteran na tej strani, te gor že dolgo ni, pa vendar bi mogel vedeti za izdejanje, saj si prebral knjigo. Hišni vilinec pa tudi nisi.
Nazaj na vrh Go down
Anne Marie Duerre

Anne Marie Duerre

Žival : volk Liam
Palica : javor s kito zmajevega srca, 25 cm, prožna in zelo ubogljiva
Število prispevkov : 43
Kraj : Bradavičarka(London/Jazbina/Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 2:48 am

Anne je odprla vrata in stopila noter. Bilo je malo temno in je dišalo po knjigah. Opazila je polico za prvi letnik. Vzela je knjige in jih položila na pult. Tam so stala še lepa peresa v barvi domov. Ni vedela katerega naj vzame saj bi bil oče zelo jezen že bi vzela zlatega. Vseeno ga je pograbila in ga dala na kup. Vzela je še pergament in črnilo. Ko se je obrnila da bi ugotovila če rabi še kaj je pred sabo zagledala neko dekle.
Nazaj na vrh Go down
Hayley Jane Weasley
Gryfondom
Gryfondom
Hayley Jane Weasley

Žival : snežna sova Rowling
Palica : Ebenovina s feniksovim peresom, 26 cm, dovolj ubogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 79
Kraj : Bradavičarka(Jazbina in/ali Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 2:54 am

Hayley je vstopila v Lepopis in pivnik. Oče ji je dal denar in se usedel na sladoledni vrt Floreana, ona pa je odšla po nakupih. Pri prvemu letniku je videla dekle, ki je kupovalo knjige, ki bi jih moralo že avgusta, če seveda hodi na Bradavičarko. Hayley jo je opazovala in videla, da je nekako skrila pero v škrlatni in zlati barvi. Stopila je meter za njen hrbet in počakala, dokler se dekle ni obrnilo. "Zakaj skrivaš pero v barvi Gryfondoma?" je vprašala Hayley in pogledala dekle. Bilo je približno tako veliko kot ona in zelo je bilo podobna njeni sestrični. Hayley je še vedno čakala na odgovor in že, ko je hotela mlada čarovnica nekaj reči, je še dodala: "Nisem te videla na Bradavičarki. V kateri dom hodiš?"


Nazadnje urejal/a Hayley Weasley Ned Nov 21, 2010 2:58 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Anne Marie Duerre

Anne Marie Duerre

Žival : volk Liam
Palica : javor s kito zmajevega srca, 25 cm, prožna in zelo ubogljiva
Število prispevkov : 43
Kraj : Bradavičarka(London/Jazbina/Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 2:56 am

" V noben še...em...upam na Gryfondom, vendar bi bil oče zelo jezen če bi pristala tam" je žalostno povedala Anne in pobožala mehko pero.
Nazaj na vrh Go down
Hayley Jane Weasley
Gryfondom
Gryfondom
Hayley Jane Weasley

Žival : snežna sova Rowling
Palica : Ebenovina s feniksovim peresom, 26 cm, dovolj ubogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 79
Kraj : Bradavičarka(Jazbina in/ali Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 3:00 am

"Zakaj? Saj je Gryfondom najboljši dom!" je rekla in nekaj ljudi se je obrnilo k njej, saj je pri zadnji besedi nekoliko povzdignila glas. Hayley je tudi sama zgrabila dva peresa v barvi Gryfondoma. Hotela je tudi vzeti nove pergamentne zvitke in ostalo, a je hotela počakati na odgovor dekleta.
Nazaj na vrh Go down
Anne Marie Duerre

Anne Marie Duerre

Žival : volk Liam
Palica : javor s kito zmajevega srca, 25 cm, prožna in zelo ubogljiva
Število prispevkov : 43
Kraj : Bradavičarka(London/Jazbina/Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 3:04 am

"emm...on hoče da grem v spolzgad, ker je bil tak tudi sam. Mojega brata ni uspel prepričati da bi šel v spolzdad zato je pri meni še bolj strog" je rekla Anne in vzela še dva navadna peresa.
"Nisi mi še povedala imena" je rekla nekoliko bolj veselo
Nazaj na vrh Go down
Hayley Jane Weasley
Gryfondom
Gryfondom
Hayley Jane Weasley

Žival : snežna sova Rowling
Palica : Ebenovina s feniksovim peresom, 26 cm, dovolj ubogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 79
Kraj : Bradavičarka(Jazbina in/ali Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 3:07 am

"No, če imaš dovolj poguma se mu lahko nekega dne zoperstaviš," je rekla Hayley.
"Drugače pa mi je ime Hayley Jane Weasley(mogoče ti je znn priimk Razz )," je rekla malda čarovnica in nadaljevala, "kako pa je ime tebi?"
Nazaj na vrh Go down
Anne Marie Duerre

Anne Marie Duerre

Žival : volk Liam
Palica : javor s kito zmajevega srca, 25 cm, prožna in zelo ubogljiva
Število prispevkov : 43
Kraj : Bradavičarka(London/Jazbina/Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 3:10 am

"Anne Marie Duerre" je rekla in se nasmehnila. Za pultom se je prikazala prodajalka in mi povedala ceno.
Dala ji je denar in počakala Hayley, da nabere vse kar rabi.


Nazadnje urejal/a Anne Marie Duerre Ned Nov 21, 2010 3:26 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Hayley Jane Weasley
Gryfondom
Gryfondom
Hayley Jane Weasley

Žival : snežna sova Rowling
Palica : Ebenovina s feniksovim peresom, 26 cm, dovolj ubogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 79
Kraj : Bradavičarka(Jazbina in/ali Romunija-med počitnicami)

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeNed Nov 21, 2010 3:23 am

Hayley je vzela nekaj pergamentnih zvitkov, stekleničk črnila, navadnih peres in neko težko bukovico o urokih. Odšla je do prodajalke in ji vse zložila na mizo. Plačala je, vzela vse nakupljeno in z Anne sta se odpravili na glavno ulico.
Nazaj na vrh Go down
Ginny Emma Granger
Drznvraan
Drznvraan
Ginny Emma Granger

Žival : Feniks Fawels, opica Line in veverica Coconut
Palica : Leskin les, 28 cm, repno pero njenega feniksa Fawlesa, upogljiva in nekoliko močnejša.
Število prispevkov : 38

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeSre Avg 10, 2011 2:03 pm

Ginny se je odpravila po trgovinah. Ni bila čisto prepričana kje je kaj saj je bila na prečni ulici prvič. Ampak nekako bom že našla. Je pomislila. Vstopila je v lepopis in pivnik. Kupila je učbenike, pergament, črnilo in ostalo potrebno ostala so ji le še peresa. Želela je kupiti tista v barvah domov a ni vedela, v kateri dom bo prišla. Odločila se je, da bo vzela dva Gryfondomovska in dva Drznvraanovskega. Ko je opravila nakup se je odpravila proti naslednji trgovini.
Nazaj na vrh Go down
Sienna Mason

Sienna Mason

Žival : Mladička belega tigra Sena
Palica : 28cm čiste moči robide in pa samorogova dlaka.
Število prispevkov : 19

Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitimeČet Okt 13, 2011 11:42 am

Sienna je globoko vdihnila, čeprav ji ni bilo treba. Oboževala je vonj črnila, knjig in peres. Pristopila je do pulta in naročila vse knjige. Vzela je še nekaj smaragdnih peres, 20 zvitkov novega pergamenta, spreminjajoče črnilo, dve dobri knjigi, prvo o spolzgadu, drugo pa o vampirjih. Saj ne, da ne bi vedela, kakšni so, toda želela je vedti, kakšni načini so, da bi mogoče, čisto mogoče postala človek na vsake toliko časa. Namreč, na vsake toliko si je želela svojih svetlo modrih oči, življenje brez žeje in rdeča lica.
Prodajalka joje smešno pogledala. Nato ji je zaračunala 100 guldov. Sienna jo je hladno pogledala. Nato je, le da bi jo znervirala, dodala še Zgodovino črne magije. Plačala ji je, prodajalka pa se ji je priklonila, da so se ji videle spodnjice, ker je imela le kratek poletni plašček, ki je bil nadvse nagnusen. Sienna se je zdrznila, nato pa pripomnila:"No, lepo bi bilo, če ne bi kazala spodnjic celotni trgovini?" in se obrnila na petah. Zvonček ob vratih je zazvončkljal in vrata so se mehko zaprla za njeno precizno postavo.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
Lepopis in pivnik Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Lepopis in pivnik   Lepopis in pivnik I_icon_minitime

Nazaj na vrh Go down
 
Lepopis in pivnik
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG čarovniška šola :: Prečna ulica :: Prečna ulica-
Pojdi na: